خبر ماکو: همه چیز درباره جوانه ها از زبان دکتر کرمانی

جوانه ها کامل ترین و حیات بخش ترین خوراک انسان هستند.

برای افراد فقیر و غنی هیچ غذایی پر ارزش تر از جوانه ها نیست.

جوانه ها شامل اسیدهای آمینه ممتاز و متعادل، اسیدهای چرب، کربوهیدرات ها، قندهای طبیعى، املاح معدنی و ویتامین های گوناگون لازم و ضروری برای بدن هستند.

با مصرف جوانه ویتامین ها و پروتئین ها و مواد دیگر به طور شگفت‌انگیزی افزایش مى یابند.

جوانه ها همچنین در نجات بدن از رخوت و سستی و ناتوانی معجزه می کنند.

مصرف جوانه ها برای کلیّه ی سنین مناسب است.

طرز استفاده از جوانه ها:

یک یا دو استکان جوانه را در ظرفی ریخته، روی آن عسل یا کشمش یا خرما و مقداری روغن زیتون بریزید.

به عنوان یک وعده غذای مقوی و پرانرژی برای صبحانه مصرف کنید.

همچنین می توانید جوانه ها را در سالاد ریخته، از آن استفاده کنید.

لازم به ذکر است که جوانه ها را هنگام مصرف باید آرام‌آرام بخورید و به طور کامل بجوید تا خوب هضم شود و جذب آن بهتر صورت گیرد.

طرز نگهداری جوانه ها:

برای نگهداری و جلوگیری از رشد زیاد جوانه ها می توانید آنها را در سبدی بریزید.

سپس خوب با آب سرد بشویید، بعد آنها را در کیسه متقالی قرار داده و درِ آن را ببندید.

در آخر هم در نایلونی بپیچید تا بیش از آن رشد نکنند.

کیسه حاوی جوانه را در یخچال بگذارید و کم کم از آن استفاده کنید.

بهترین جوانه ها، جوانه یونجه و گندم می باشد که در اینجا طرز تهیه ی بعضی جوانه های رایج را می‌آوریم:

طرز تهیه ی جوانه گندم:

گندم را با پوست سالم و بدون عیب خریداری کرده، پس از تمیز کردن و شستن، آن را در ظرفی بگذارید، آنقدر آب روی آن بریزید تا به میزان نیم سانتیمتر آب روی گندم ها بایستد.
ظرف را در محل مناسب بگذارید (زمستانها در جای گرم) و آب آن را (برای جلوگیری از بد بو شدن آب) هر روز عوض کنید.
پس از چند روز، گندم ها نرم شده، شروع به جوانه زدن خواهند کرد.
آب اضافی داخل ظرف را خالی کرده، مجددآ یکی دو بار گندم ها را با آب شست‌وشو دهید.

سپس دستمال تمیزی روی آن انداخته، بگذارید طول جوانه های سفید به ۳ الی ۵ سانتیمتر برسد.

طرز تهیه ی جوانه ی یونجه (جوانه الفا):

ابتدا دستمال تمیز و خیس کرده‌ای را در قسمت ته سبد مشبکی پهن نموده، تخم یونجه یا شوید قبلاً پاک و شسته شده را روی دستمال ذکر شده به طور یکنواخت بپاشید.

بعد پارچه خیس و تمیز دیگری را به اندازه دستمال قبلی روی آن بیندازید و هر روز چند مرتبه به صورت آب پاش روی آن آب بریزید؛ به طوری که همیشه مرطوب باشد.

وقتی جوانه ها به اندازه ۵/۳ سانتیمتر رشد کردند، می توانید آنها را مصرف کنید.

دکتر کرمانی

Likes(0)Dislikes(0)

این خبر را به اشتراک بگذارید :