اخبار منطقه آزاد ماکودانستنی ها

فواید میوه های خشک

میوه های خشک حاوی ترکیبات و مواد مغذی بسیار مهمی هستند که فواید بسیاری برای سلامتی بدن به همراه دارند و از جمله فواید انواع میوه های خشک ...

میوه های خشک حاوی ترکیبات و مواد مغذی بسیار مهمی هستند که فواید بسیاری برای سلامتی بدن به همراه دارند و از جمله فواید انواع میوه های خشک به موارد زیر اشاره می کنیم:

  • همه انواع میوه های خشک حاوی درصد بسیار کم سدیم و درصد خوبی از پتاسیم و فیبر هستند.
  • قند موجود در میوه‌های خشک به‌طور سنتی به شکل گلوکز و فروکتوز یافت می‌شود و میوه‌های خشک به طور طبیعی حاوی قندهای اضافه‌شده‌ای نیستند که می‌تواند باعث انبوهی از مشکلات سلامتی شود.
  • این منبع غنی از فیبر نامحلول است که برای تحریک حرکت گوارشی و تنظیم و تسریع عبور غذا از روده ضروری است. در حالی که هر ۱۰۰ گرم کشمش بیش از سه گرم فیبر دارد و نوع نامحلول آن ۷۰ درصد آن و هر ۱۰۰ گرم آلو بیش از هشت گرم فیبر دارد و فیبر نامحلول ۵۰ درصد آن را تشکیل می دهد.
  • این میوه حاوی غلظت بالایی از ویتامین‌ها است که در مقایسه با میوه‌های تازه اثر آنتی‌اکسیدانی دارند، در نتیجه فرآیندهای خشک کردن این میوه‌ها در معرض آن قرار می‌گیرند. اما با خشک شدن میوه‌ها، سطح ویتامین C کاهش می‌یابد.

فواید برخی از انواع میوه های خشک

میوه های تازه بر حسب نوعشان از نظر ارزش غذایی متفاوت هستند و این در مورد میوه های خشک نیز صدق می کند و در اینجا به توضیح فواید برخی از انواع آن می پردازیم:

  • آلو : منبع غنی پتاسیم و ویتامین A و ویتامین K محسوب می شود و خاصیت ملین دارد زیرا به بهبود حرکت دستگاه گوارش کمک می کند. خلاص شدن از شر مواد زائد به دلیل محتوای بالای فیبر و سوربیتول (به انگلیسی: sorbitol) این یک الکل قندی است که به طور طبیعی در برخی میوه ها یافت می شود، بنابراین یک ملین طبیعی محسوب می شود و منبع غنی آنتی اکسیدان است. که ممکن است از اکسیداسیون جلوگیری کند. ذرات مضر کلسترول (به انگلیسی: LDL)، و به پیشگیری از بیماری قلبی و سرطان کمک می کند.
  • کشمش: کشمش حاوی مقادیر مناسبی فیبر رژیمی است، زیرا خوردن نصف فنجان کشمش می تواند تقریباً ۱۰ تا ۲۴ درصد از فیبرهای مفید روزانه را که برای هضم غذا مفید است، پوشش دهد و همچنین به رفع یبوست و افزایش احساس سیری کمک می کند. کشمش علاوه بر پتاسیم، منیزیم، روی، سلنیوم و ویتامین C، علاوه بر ترکیبات آنتی اکسیدانی که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند، حاوی مواد مغذی بسیاری مانند مس و آهن است که برای تشکیل گلبول های قرمز مهم هستند.
  • خرما: خرما منبعی غنی از فیبر، پتاسیم ، آهن و بسیاری از ترکیبات گیاهی است، یکی از غنی ترین میوه های خشک با آنتی اکسیدان هایی است که به کاهش آسیب اکسیداتیو در بدن کمک می کند، همچنین حاوی منیزیم، کلسیم و فسفر است. علاوه بر این که حاوی مقادیر کمی ویتامین C و مقداری ویتامین B است.
  • انجیر خشک: هر ۲۸ گرم انجیر خشک حاوی سه گرم فیبر است که می‌تواند به رفع یبوست، افزایش احساس سیری برای مدت طولانی‌تر و کاهش کلسترول و قند خون کمک کند. همچنین بهترین منبع گیاهی کلسیم است که می‌تواند به شما کمک کند. استخوان ها علاوه بر داشتن ویتامین K که برای فرآیند لخته شدن خون طبیعی ضروری است و آنتی اکسیدان های با کیفیت بالا که آسیب رادیکال های آزاد به سلول های بدن را کاهش می دهد، می باشد.
  • توت خشک: توت خشک علاوه بر آنتی اکسیدان حاوی مقادیر زیادی پتاسیم و فیبر غذایی است، اما برخی از انواع توت ها مانند زغال اخته در طی فرآیند خشک شدن مقدار زیادی آنتی اکسیدان از دست می دهند.
  • زردآلو خشک: زردآلو خشک حاوی مقادیر مناسبی ویتامین A است که برای سلامت بینایی و پوست مهم است و ۱۰۰ گرم از آن حاوی تقریباً ۲۵ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به پتاسیم است، علاوه بر آهن، فیبر رژیمی و آنتی اکسیدان ها، که آن را به یک میان وعده سالم تبدیل می کند.

آسیب به میوه های خشک و اقدامات احتیاطی در استفاده از آنها

فواید میوه های خشک
فواید میوه های خشک

با وجود فواید فراوان میوه های خشک باید در مصرف آن اعتدال کرد و ممکن است برای برخی افراد مشکلاتی ایجاد کند، نکات زیر مضرات میوه ها و احتیاطات مصرف آنها را نشان می دهد:

  • برخی از انواع آن حاوی دی اکسید گوگرد هستند. دی اکسید گوگرد به عنوان ماده نگهدارنده به برخی از انواع میوه های خشک اضافه می شود و این ماده ای است که می تواند باعث واکنش آلرژیک شود که در برخی از افراد مبتلا به حساسیت به سولفات علائمی مشابه آسم ایجاد می کند. در این صورت باید از این موارد دوری کنید. انواع و میوه های خشک شده ارگانیک را انتخاب کنید که رنگ تیره تری دارند و طعم کمی متفاوت دارند.
  • آنها حاوی کالری بالایی هستند؛ میوه های خشک دو برابر توت های تازه کالری دارند و برخی از آن ها بیشتر است، مانند توت های خشک با شکر که سه برابر توت تازه حاوی قند هستند، بنابراین باید در مصرف آن اعتدال کرد.
  • احتمال آلودگی با مایکوتوکسین ها؛ بسته به فرآیند تولید و نگهداری، میوه‌های خشک ممکن است به مایکوتوکسین‌هایی از نوع آفلاتوکسین و سایر سموم آلوده شوند و این سموم باعث نگرانی هستند زیرا با تعدادی از مشکلات سلامتی مرتبط هستند.

مروری بر میوه های خشک

میوه‌های خشک میوه‌هایی هستند که با استفاده از روش‌های مختلف خشک‌کردن بیشتر آب آن‌ها حذف شده است که منجر به چروک‌شدگی، کوچکی و کالری بالا می‌شود. کشمش رایج‌ترین نوع آن است و پس از آن خرما و آلو، انجیر، زردآلو، و انواع دیگری از میوه های خشک وجود دارد که کمتر مصرف می شود و رایج است و گاهی اوقات دارای شکر هستند، مانند انبه، آناناس، موز و سیب . ویژگی میوه های خشک امکان نگهداری طولانی تری نسبت به میوه های تازه است. و همچنین می توان آن را به عنوان میان وعده مصرف کرد، مخصوصاً در سفرهای طولانی که یخچال در دسترس نیست.

خبر ماکو در تلگرام خبر ماکو در اینستاگرام

حمیدرضا قهرمانزاده

خبرنگار و عکاس خبری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 − 11 =

دکمه بازگشت به بالا