نکات هشدار دهنده در مورد استفاده از مراکز عمومی و ارائه دهنده خدمات اینترنتی :

به گزارش خبر ماکو : نکات هشدار دهنده در مورد استفاده از مراکز عمومی و ارائه دهنده خدمات اینترنتی :
۱-حتی الامکان از مکانهای عمومی ارائه دهنده خدمات اینترنتی مثل کافی نت ها مراکز اینترنت دانشگاه و محل های نامطمئن برای استفاده از خدمات بانکی اینترنتی استفاده نکنید ممکن است در رایانه های اینگونه مراکز نرم افزار هایی نصب شده باشد که نام کاربری و رمز ورود شما را ضبط کرده و برای مقاصد سوء مورد بهره برداری قرار دهند.
۲- در صورت ضرورت استفاده از اینگونه مراکز حتی الامکان از صفحه کلید مجازی رایانه استفاده نمائید و یا از یک نفر مطمئن و آشنا کمک بگیرید.
نکات ایمنی در استفاده از کارتهای بانکی :
۱- در حفظ و نگهداری کارتهای بانکی و اعتباری دقت لازم را به عمل آورید.
۲- از نوشتن رمز عبور خود در کنار کارت خودداری کنید.
۳- کارت و رمز عبور خود را جهت دریافت وجه در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید.
۴- در هنگام وارد کردن رمز کارت خود و زمان برداشت وجه مواظب باشید کسی رمز شما را نبیند.
۵- در صورت نیاز به کسب اطلاع یا بروز مشکل در عملیات بانکی از توسل به افراد ناشناس و غیر مطمئن خودداری نمائید.
۶- برگ رسیدی که از دستگاه خود پرداز دریافت می گردد در محل رها ننمائید در صورت عدم نیاز آن را معدوم کنید.
۷- موجودی حسابهای بانکی مخصوصا حساب عابر بانک را در فاصله های زمانی نسبتا کوتاهی چک کنید.
۸- هر چند وقت یکبار رمز عابر بانک خود را تغییر دهید.
۹- از کارتهای بانکی خود کاملا حفاظت کرده و اگر لازم ندارید حتما با اطلاع به بانک آن را باطل کرده و رمز آن را به هیچ صورت فاش ننمائید.
۱۰- در فروشگاههایی که امکان خرید با استفاده از کارت خود پرداز وجود دارد از دادن رمز کارت به فروشنده خودداری کنید.
۱۱- با توجه به اینکه عملیات بانک در دستگاههای خود پرداز از طریق شبکه رایانه ای صورت می گیرد و به دلایل گوناگون از قبیل ترافیک شبکه و ممکن است در خواست دارنده کارت زمان بر باشد ، گاها دیده می شود مشتریان به دلیل عدم اطلاع کافی از نحوه کار دستگاه قبل از انجام عملیات بانکی به گمان اینکه کارت توسط دستگاه ضبط گردیده کارت را رها نموده و محل را ترک می نمایند . پس هرگز قبل از اتمام پردازش و خاتمه عملیات بانکی محل را ترک ننمایید.
۱۲- اخیرا در شهرستان خوی شخصی به هویت معلوم که در زندان خوی در بند می باشد با تلفن زندان با یکی از فروشندگان عمده نوشت افزار و لوازم التحریر تماس و با استفاده از شگرد نام و عنوان جعلی کارمند یکی از ادارات درخواست خرید جنس وعده پرداخت مبلغ آن توسط اداره مربوطه را می نماید که پس از تحویل اجناس توسط فروشنده به فرد معرفی شده از سوی وی ، نامبرده دوباره با وی تماس و درخواست اجناس بیشتر می نماید که فروشنده مشکوک و پس از تحقیق از صاحب تماس گیرنده و شماره تلفن معلوم می شود که از تلفن زندان و توسط یکی از زندانیان از وی بدلیل نداشتن آگاهی کافی و اطمینان به فرد تماس گیرنده که به صورت تلفن انجام شده بود کلاهبرداری شده که فرد کلاهبردار و همدست وی نیز که یکی از زندانیان بوده شناسایی می گردند ، با توجه به مسائل مطرح شده مردم بایستی قبل از انجام هر معامله ای نسبت به شناسایی طرف مقابل اقدام و در جهت پیشگیری از هر گونه کلاهبرداری پس از اطمینان کامل و صحت گفتار وی اقدام به تحویل اجناس و انجام معامله نمایند.
فرماندهی انتظامی شهرستان ماکو – معاونت اجتماعی
