دانستنی ها

هوش مصنوعی تعریف و کاربرد ها

اصطلاح هوش مصنوعی به سیستم هایی اطلاق می شود که دارای فرآیندهای فکری یک انسان هستند مانند؛ توانایی تفکر، کشف معنا و یادگیری از تجربیات گذشته.

مفهوم هوش مصنوعی به هوش مرتبط با دستگاه های دیجیتال یا الکترونیکی مانند؛ رایانه‌ها، دستگاه‌های سلولی یا روبات‌ها و توانایی پردازش این دستگاه‌های دیجیتال را برای انجام وظایف مرتبط با اشیاء هوشمند بیان می‌کنند.

اصطلاح هوش مصنوعی به سیستم هایی اطلاق می شود که دارای فرآیندهای فکری یک انسان هستند مانند؛ توانایی تفکر، کشف معنا و یادگیری از تجربیات گذشته.

نمونه هایی از عملیات انجام شده توسط دستگاه های دیجیتال که به دلیل وجود هوش مصنوعی است. شواهدی برای تئوری های ریاضی، بازی شطرنج، تشخیص پزشکی، موتورهای جستجوی وب، و تشخیص صدا یا دست خط کشف کنید.

تاریخچه 

تاریخچه هوش مصنوعی به فیلسوفان کلاسیک در یونان برمی گردد و بررسی موضوع پردازش هوشمند در سال ۱۹۴۰ میلادی در مکتبی به نام ارتباطات آغاز شد که در آنجا مطالعه فرآیند تفکر آغاز شد و آلن تورینگ تحقیقی را ارائه کرد. مقاله ای که در آن او یک ماشین فکری را مطالعه می کند که از یک انسان تقلید می کند. بدون اینکه تفاوت قابل توجهی در آن وجود داشته باشد. ۱۹۵۰ AD.

هوچکین هاکسلی پس از او مدلی ارائه کرد که مغز انسان را شبیه سازی می کند. به شکل یک شبکه الکتریکی که نورون ها را نشان می دهد و یک جریان الکتریکی که تکانه هایی را شبیه سازی می کند که سلول ها را روشن یا خاموش می کند. این مدل ها و مطالعات به راه اندازی مفهوم مصنوعی کمک کرد. هوش در سال ۱۹۵۶ پس از میلاد در کنفرانسی که توسط کالج دارتموث برگزار شد.

به دلیل نبود سرعت بالا و ظرفیت ذخیره سازی، تحقیقات هوش مصنوعی برای مدت طولانی متوقف شد و سپس در دهه هشتاد و پس از معرفی پروژه نسل پنجم فناوری کامپیوتر توسط ایالات متحده و بریتانیا از سر گرفته شد.

در اوایل دهه نود، تحقیقات پردازش حوزه خود را به سمت هوشمند سوق داد که در خدمات بازیابی اخبار، خرید آنلاین و مرور وب مورد استفاده قرار می‌گیرد و محققان همچنان در تلاش هستند تا از هوش مصنوعی در زمینه‌های بی‌سابقه‌ای مانند; کمک فیزیکی ارائه شده توسط ربات ها، نرم افزار خدمات مشتری، پاسخگویی به تلفن و موارد دیگر مورد استفاده قرار بگیرد.

هوش مصنوعی چگونه کار می کند

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

این فناوری در محیط دیجیتال از طریق در دسترس بودن دستگاه های دیجیتال و نرم افزارهای تخصصی تحلیل و طراحی الگوریتم ها و یادگیری ماشینی کار می کند و به طور کلی سیستم هوش مصنوعی حجم زیادی از داده های آموزشی را جذب می کند.

از داده‌های آموزشی برای ایجاد پیوندها و الگوهایی استفاده می‌شود که سپس برای ایجاد پیش‌بینی‌های آینده، مانند پاسخ خودکار در روبات‌های هوشمند، و فرآیند شناسایی و توصیف اشیاء در تصاویر با مرور میلیون‌ها نمونه ذخیره‌شده در یک دستگاه هوشمند، استفاده می‌شوند.

حمیدرضا قهرمانزاده

خبرنگار و عکاس خبری

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 3 =

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا