دانستنی ها
چگونه بر مهارت صحبت کردن مسلط شویم
گوینده ماهر به دنبال ابزار و روش هایی می گردد که مهارت صحبت کردن را در او تقویت و رشد دهد. که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

مهارت صحبت کردن : گوینده ماهر به دنبال ابزار و روش هایی می گردد که این مهارت را در او تقویت و رشد دهد. که از جمله این وسایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
مهارت صحبت کردن
- به آنچه می گوید ایمان داشته باشد و برای شنوندگان سرمشق قرار گیرد. پس کاری را که انجام نمی دهد از آنها نمی خواهد، بلکه باید اولین نفری باشد که آن را اجرا می کند.
- علم فرد به اینکه عقاید مردم متفاوت است و این در بسیاری از امور ظاهر می شود، همانطور که در حالات و شکل ها و رنگ ها نیز چنین است. از فردی به فرد دیگر متفاوت است. بلکه نظر متفاوت را می پذیرد و به نشان دادن حقیقت کمک می کند، حتی اگر از طرف مقابل باشد.
- به حداقل رساندن گفتار، پس گفتار را تنها در انحصار خود قرار نمی دهد و باید در حین گفتگو، زمان را در نظر بگیرد و آن را طولانی نکند. تا شنوندگان از گفتار او خسته نشوند.
- مثال خوب و مناسب با استفاده از مثال، ایده مورد نظر را روشن می کند، دیگران را متقاعد می کند و در ذهن شنونده استوار می ماند.
- جستوجوی نقاط مشترک بین گوینده و طرف مقابل، به پذیرش بیشتر حرفهای گوینده کمک میکند و باعث میشود طرف مقابل احساس کند که ایده متعلق به خودش است.
- علم، سخنران باید با موضوعی که در مورد آن صحبت می کند آشنا باشد.
- آمادگی خوب، سخنران یک موضوع مهم در مقابل جمعی از افراد باید آن موضوع را از قبل آماده به منظور آگاهی بیشتر در انتقال اطلاعات به دیگران آماده کند.
-
مهارت صحبت کردن - گوینده دامنه وسیعی از واژگان دارد که به او کمک می کند تا معنای مورد نظر را بیان کند.
- تعیین هدف واضح در سخنرانی، مثلاً انتقال اطلاعات جدید، گفتاری که فاقد هدف است یا مبتنی بر هدف ضعیف است، فاقد روحیه تأثیرگذاری و اقناع است و بنابراین موضوع باید توجه شنوندگان را دریافت کند.
- اعتماد به نفس؛ یک سخنران ماهر باید اعتماد به نفس داشته باشد تا به قلب و ذهن شنوندگان خود برسد و در نتیجه به اهداف مورد نظر دست یابد.
- صداقت یکی از مهمترین اخلاقیاتی است که گوینده باید آن را پرورش دهد، بنابراین در رساندن اطلاعات صحیح به شنونده به دنبال صداقت و صداقت است و همچنین صداقت را در عاطفه و احساساتی که به دیگران نشان می دهد بررسی می کند.
- با در نظر گرفتن موقعیت شنونده، با انتخاب موضوع و لفظ مناسب برای شنونده، با در نظر گرفتن این جمله: (با مردم به عقلشان صحبت کن).
- خوب شنیدن ، همانطور که گوینده باید در فن بیان و تلاوت تسلط داشته باشد، برای جلب اعتماد دیگران نیز باید در فن شنیدن دیگران و مداخلات آنها تسلط داشته باشد و در حین سخنرانی به او گوش دهد.

1 دیدگاه