اخبار منطقه آزاد ماکو

افتتاح حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق شهرستان شوط

حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق (ع) شهرستان شوط راه اندازی و افتتاح شد.
خبرماکو :به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل : این آیین که در مجتمع فرهنگی وهنری ولایت شهرستان شوط با حضور حجت الاسلام نبوی معاون تبلیغ و اموزش های کابردی حوزه های علمیه سراسر کشور و امامان جمعه استان برگزار شد ودراین ایین حجت الاسلام نبوی معاون تبلیغ و اموزش های کابردی حوزه های علمیه سراسر کشورگفت: هدف و فلسفه تشکیل سفیران هدایت مباحث فرهنگی و ارزش گذاری در جامعه است و این هدف در مراحل مختلف باید توسط طلاب این حوزه ها دنبال شود.حوزه علمیه شوط (7)

وی افزود : مدت ۱۰ سال است که تشکیل و فعالیت حوزه های علمیه سفیران توسط شورای عالی حوزه علمیه قم به تصویب رسیده است و اقدام خوب و مناسبی در مسائل فرهنگی و ائمه جماعت مدارس دارد.

حجت الاسلام نبوی افزود : دشمنان نظام اسلامی از مقابله نظامی و اقتصادی با ملت ما مایوس هستند اما همچنان جولانگاه دشمنی را در عرصه فرهنگی می بینند که هرچه جوانان، اسلامی تربیت شوند خطر تهاجم فرهنگی هم کاهش می یابد و تقویت حوزه های علمیه لازم و ضروری است.

معاون تبلیغ و اموزش های کابردی حوزه های علمیه سراسر کشور با اشاره به تهاجم همه جانبه دشمنان اسلام و انقلاب، گفت: امروزه تهاجم تبلیغی دشمن در راستای فعال‌سازی هوای نفس در مقابل عقل و تفکر است، اگر مبلغین وسفیران هدایت توانمند بتوانند با براهین، استدلال‌ها و موعظه حسنه مخاطبین خود را رشد دهند، دشمنان ناکام خواهند ماند.

مهندس فروزان مدیر عامل منطقه ازاد ماکو نیز دراین آیین بااشاره توسعه حوزه های علمیه در منطقه ازاد ماکو گفت : هجوم گسترده فرهنگی و سیاسی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، توسعه حوزه‌های علمیه را پیش از گذشته واجب‌تر کرده است. تربیت نسلی از علما از جنس آیات عظام همچون بهجت‌، بروجردی‌، شیخ انصاری‌، حائری و امام خمینی‌ (ره)، تنها راه برون رفت از توطئه‌ای است که امروز بر علیه دین و به ویژه مذهب مترقی شیعه چیده شده است.

مهندس فروزان تصریح کرد: بی هیچ تردیدی ظهور جریاناتی چون طالبان و داعش در جهان اسلام ناشی از جهل نسبت به ماهیت اسلام و عدم همراهی جامعه مسلمانان با علماست. بی تردید آنچه که می‌تواند ایران را از گزند این توطئه‌ها دور کند، در گرو تلاش‌ها و روشنگرهای علما و مجاهدان است که بتوانند اسلام واقعی را به مردم معرفی نمایند.

مدیرعامل منطقه آزاد ماکو به نقش غرب در اسلام هراسی و تصویری از اسلام خشونت طلب گفت : بر همگان عیان شده که غرب در سال‌های اخیر برای نابودی مسلمین کمر همت بسته است که حداقل در بحث ایجاد درگیری‌های فرقه‌ای موفق عمل کرده است. اما این اقدام تا کجا می‌تواند ادامه یابد؟ جواب این سوال را می‌توان در ظهور گروه‌های مختلف تروریستی در سال‌های اخیر مشاهده کرد.

وی در ادامه افزود:ناگفته پیداست که نابودی مسلمین و یا تحریف دین مبین اسلام، سیاستی ماکیاولیستی است که هیچ حد و مرزی در اقدامات و فعالیت‌های مربوط به آن وجود ندارد، اما می‌توان با سیاست موازنه منفی در برابر این اقدامات ایستاد که راهی جز روشنگری را در برابر خود نمی‌بیند. نقش اصیل حوزه‌های علمیه و روحانیت معزز و معظم در این برهه حساس به خوبی عیان می‌شود. تاکید شرع مقدس اسلام به نقش علمای دینی در هدایت جامعه و ایفای نقشی همانند امامان نشان می‌دهد که می‌توان از این ظرفیت برای ارتقا سطح سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جوامع اسلامی بهره برد.

مهندس فروزان در پایان از اختصاص ۱۰ هزار متر مربع زمین جهت احداث مصلی و حوزه علمیه در شهرستان شوط خبر داد.

حجت الاسلام قهرمانی مدیرحوزه های علمیه استان نیز دراین آیین گفت حوزه علمیه استان ۱۲ مدرسه دارد که از این تعداد ۱۰ مدرسه مخصوص برادران و ۲ مدرسه ویژه خواهران است.

وی ادامه داد: هم اکنون یک هزار و ۲۰۰ طلبه در۱۲ مدرسه حوزه علمیه استان مشغول به تحصیل هستند وتعداد ۱۰۰ استاد کار تدریس را انجام می دهند.

حجت اسلام سید محمد هاشمی امام جمعه شهرستان شوط نیز دراین ایین گفت حوزه علمیه سفیران هدایت شهرستان شوط در سال جدید تعداد ۲۵ طلبه جهت تحصیل در سال ۹۴ -۹۵ جذب می کند.

وی افزود برای راه اندازی کلاس های اموزشی و خوابگاه سفیران هدایت شهرستان شوط مبلغ ۲ میلیارد ریال اعتبار جهت بازسازی و تجهیز هزینه شده است.

در این مراسم حجت الاسلام روی دل به عنوان مسوول حوزه علمیه سفیران هدایت امام صادق (ع) شوط معرفی شد.

همچنین در ادامه این ایین تفاهم نامه همکاری مابین مهندس فروزان مدیرعامل سازمان منطقه ازاد ماکو و حوزه های علمیه کشور امضا شد.

در پایان این ایین ساختمان اموزشی وخوابگاه حوزه علمیه سفیران هدایت شهرستان شوط افتتاح شد.

لازم به توضیح است متن کامل سخنرانی مهندس فروزان به شرح زیر می باشد:

آنچه که تا به امروز توانسته است دین مبین اسلام را از خطر تعدی‌ها مصون بدارد نقش و جایگاه والای علمای دین بوده که با مجاهدت‌های خود اجازه تحریف و تغییر را در دین الهی ندادند و نقش و جایگاه خود را در میان مردم به عنوان وارثان نبی مکرم اسلام و اهل بیت علیهم السلام تثبیت کردند. در صده اخیر نیز به برکت این مجاهدت‌ها بود که جمهوری اسلامی ایران پا به منصه ظهور گذاشت و تغییرات عظیمی در دنیا ایجاد کرد. امروز آنچه که توانستنه است، تثبیت این نظام در عرصه داخلی و بین‌المللی را فراهم کند، حضور حضرت آقا در مصدر امور است که خود آموزه‌ای از برکات فقه جعفری است.

بی شک امروز آنچه می‌تواند به این جایگاه و پایگاه بی‌افزاید، توسعه حوزه‌های علمیه است تا عرصه را بر دنیا طلبان تنگ کرده و آنچه صلاح دین و دنیای ملت است، به ارمغان آورد.

هجوم گسترده فرهنگی و سیاسی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، توسعه حوزه‌های علمیه را پیش از گذشته واجب‌تر کرده است. تربیت نسلی از علما از جنس آیات عظام همچون بهجت‌، بروجردی‌، شیخ انصاری‌، حائری و امام خمینی‌ (ره)، تنها راه برون رفت از توطئه‌ای است که امروز بر علیه دین و به ویژه مذهب مترقی شیعه چیده شده است.

بی هیچ تردیدی ظهور جریاناتی چون طالبان و داعش در جهان اسلام ناشی از جهل نسبت به ماهیت اسلام و عدم همراهی جامعه مسلمانان با علماست. بی تردید آنچه که می‌تواند ایران را از گزند این توطئه‌ها دور کند، در گرو تلاش‌ها و روشنگرهای علما و مجاهدان است که بتوانند اسلام واقعی را به مردم معرفی نمایند.

ناگفته پیداست، آنچه به عنوان نیاز اساسی امروز جهان اسلام و عالم تشیع شناخته می‌شود، معرفی و تبیین درست اهداف اسلامی و شرع مقدس اسلام است. به نظر می‌رسد می‌توان از این رهگذر گام‌های اساسی برای مقابله با برخی جریانات تکفیری و تروریستی برداشت. بر همگان عیان شده که غرب در سال‌های اخیر برای نابودی مسلمین کمر همت بسته است که حداقل در بحث ایجاد درگیری‌های فرقه‌ای موفق عمل کرده است. اما این اقدام تا کجا می‌تواند ادامه یابد؟ جواب این سوال را می‌توان در ظهور گروه‌های مختلف تروریستی در سال‌های اخیر مشاهده کرد.

ناگفته پیداست که نابودی مسلمین و یا تحریف دین مبین اسلام، سیاستی ماکیاولیستی است که هیچ حد و مرزی در اقدامات و فعالیت‌های مربوط به آن وجود ندارد، اما می‌توان با سیاست موازنه منفی در برابر این اقدامات ایستاد که راهی جز روشنگری را در برابر خود نمی‌بیند. نقش اصیل حوزه‌های علمیه و روحانیت معزز و معظم در این برهه حساس به خوبی عیان می‌شود. تاکید شرع مقدس اسلام به نقش علمای دینی در هدایت جامعه و ایفای نقشی همانند امامان نشان می‌دهد که می‌توان از این ظرفیت برای ارتقا سطح سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی جوامع اسلامی بهره برد. اگر چه برخی سیاست‌های ناصواب کشورهای اسلامی این محدویت جدی را برای ایفای نقش روحانیت فراهم آورده اما می‌توان با برجسته‌تر کردن این نقش، گشایشی برای این مشکلات ایجاد کرد. تاریخ اسلام مشحون از رادمردی‌ها و جوانمردی‌های علمایی چون ثقه الاسلام، آیت‌الله شیرازی، آیت‌الله خمینی (ره) و … است که توانستند خط و مرز اسلام و استبداد و کفر را تبیین و تفسیر نمایند و چون از وجدان عمومی جامعه خبر دادند، مورد اقبال واقع شدند و در نهایت نصر و پیروزی را به ارمغان آوردند. اما بوده‌اند کسانی که از این جایگاه با شیطنت‌های غرب و دشمنان اسلام استفاده ناصواب کرده و زخمی بر پیکر اسلام وارد آورند.

حوزه های علمیه می‌توانند با ایفای نقش اساسی در این رهگذر، مانع چنین دست اندازی‌هایی شوند و نیروهایی را تربیت کنند که پاسدار حریم اسلام باشند. چنان که تاکنون چنین کرده‌اند. اما آسیبی جدی در این مسیر وجود دارد و آن دور کردن حوزه‌های علمیه از مباحث روز جامعه است که این امر نیازمند مقابله جدی است. اگر چه این حوزه‌ها که از نجف اشرف سرچشمه گرفته و تا قم و جای جای ایران ریشه دوانده اند، عاری از چنین معضلی هستند اما نباید از خطرها غافل بود.

ایجاد درگیری و مشغله برای اصحاب حوزه و گرفتار نمودن آن‌ها در مسائل یومیه، آفتی دیگراست که می‌تواند این مراکز اساسی اسلامی را تهدید کند. از این رو حل مشکلات این حوزه ها راهکاری اساسی برای مقابله با این تهدید است.

در نهایت باید گفت که در شرایط فعلی منطقه و با عنایت به هجوم‌های گسترده صورت گرفته به کیان اسلام، توسعه حوزه‌های علمیه اجتناب ناپذیر است و اگر قرار است در برابر دشمنان اسلام مقاومت نمائیم، راهی جز بسط این مراکز نداریم. سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در جایگاه و رتبه خود از این مهم غافل نیست و حمایت های ویژه ای را مبذول کرده و می‌کند.

این سازمان که از سال ۹۰ تشکیل شده دغدغه توسعه مراکز علمی حوزوی را داشته و در ۱۸ ماه اخیر که اینجانب در خدمت علمای محترم منطقه بوده‌ام، تلاش بر این مبنا و محور بوده که بتوانیم پایه‌های منطقه را بر مبنای پایه‌های اسلامی و دینی تعریف و عملیاتی نمائیم. اینجانب افتخار دارم که به لحاظ اعتقادی، ابتدا خود را سرباز روحانیت و در راس آن حضرت آقا می‌دانم، چون به اعتقاد بنده این انقلاب بدون حضور روحانیت، امکان وقوع و استمرار نداشت.

به فضل خدای باری تعالی، مردم شوط مردمی مذهبی و دیندار هستند که آمار بالای شهدا و جانبازان نشان دهنده علاقه وافر آنان به شرع مقدس اسلام و نظام جمهوری اسلامی است؛ از این رو سیاست‌های سازمان منطقه آزاد ماکو بر مبنای ترویج مکتب قرآنی و ایجاد مراکز علمی دینی استوار شده است.

حضور حجت‌الاسلام هاشمی، امام جمعه محترم، در این شهر مایه دلگرمی و مباهات ماست تا این مهم را با جدیت دنبال کنیم. امید دارم در ظل توجه و عنایات باری تعالی و حضرت صاحب العصر و الزمان، در خدمت به دین الهی و نشر و بسط آن توفیق همراهمان باشد.

حوزه علمیه شوط (1) حوزه علمیه شوط (2) حوزه علمیه شوط (3) حوزه علمیه شوط (4) حوزه علمیه شوط (5) حوزه علمیه شوط (6) حوزه علمیه شوط (8)

حمید قاسمی

خبرنگار، عکاس خبری و روزنامه نگار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 + 15 =

دکمه بازگشت به بالا