مرتضی پاشایی و حقیقت جوان امروز ایران

به گزارش خبر ماکو :
مرتضی پاشایی و حقیقت جوان امروز ایران
اکبر رفاهی
———————————————–
فضای فرهنگی و هنری این روزهای ایران متاثر از مرگ یکی از خوانندگان جوان کشور است .
مرحوم مرتضی پاشایی به ناگهان با مرگ خود راهی صد ساله را در یک شب پیمود و جاودانه شد. شاید بسیاری از مرد مثل خود من آهنگی از وی نشنیده بودیم و قیافه اش را نیز ندیده بودیم اما این روزها سبب شد که برای ارضای حس کنجکاوری و پی بردن به دلیل محبوبیت این خواننده جوانمرگ یک سری از آهنگ های وی را بارها و بارها گوش بدهم تا بتوانم بر اساس فهم خود حقیقتی از آن بیرون بکشم.
جامعه جوان ایران بین واقعیت های اجتماعی و روابط مجازی گیر کرده است و بشدت در حال تحلیل رفتن هست. جوان ایرانی بین حقیقت و واقعیت درگیر است. حقیقتی که درونش پرورش می دهد و آن وابسته شدن و تقسیم خود است با نیمه گمشده ای دیگر و واقعیتی که اتفاق نمی افتد و دور زدن ها ، دروغ ها ، خیانت ها و … باعث شده است تا بین حقیقت خود و واقعیت های جامعه شکاف عظیمی مشاهده کند و بیشتر از قبل در خود فرو رود و پلی نیز نمی بیند تا بتوان آنها را به هم نزدیک کند.
آهنگ های مرحوم پاشایی دقیقا انگشت روی این واقعیت ها و حقیقت ها گذاشته است. پشت کردن ها اما انتظارها و می توان این حقیقت و واقعیت ها را در آهنگ ها شنید و حس کرد و جوان ایرانی به شدت با این آهنگ احساس نزدیکی می کند چرا چون زبان حال او را که در گلو خفته است را حنجره مرتضی پاشایی بازگو می کند .
اجتماعات مردمی و حضور مردم عادی خصوصا جوانان در تشییع جنازه مرحوم مرتضی پاشایی نشان داد تشکیل سمینارها ، همایش ها ، کارگاه های آموزشی ، برنامه های رادیو و تلویزیونی و شوهای قالب بندی شده نتوانسته است آنچه را جوان ایرانی درعرصه ابراز علایق دارد را بفهمد . به عبارتی دست اندرکاران ، جوانان را نفهمیده اند که بخواهند برای درد درونی او نسخه بپیچند.
جوان ایرانی درگیر است . درگیر این که چگونه عشق واقعی را بیابد ، چگونه آنرا پرورش دهد و چگونه آنرا نگهدارد؟! اگر بتوانیم واقعیت ها را درست کنیم می توانیم او را از حقیقتت خودش دربیاوریم و یقینا به راحتی با واقعیت روبرو و کنار خواهد آمد. عشق های مجازی بشدت انسان های واقعی را تحت تاثیر قرار داده است .
دست اندرکاران فرهنگی و روانشناسان و جامعه شناسان برای فهمیدن جوان ایرانی که امروز داغدار مرتضی پاشایی شده است باید و باید و تاکیدا باید آهنگ های او را گوش کند و واقعیت های ایرانی را از درون آن بیرون بکشد .










