نیروگاه سیکل ترکیبی ماکو زمینه ساز اشتغال ۳۷۵ نفری در آذربایجان غربی

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری منطقه آزاد ماکو گفت: راه اندازی نیروگاه سیکل ترکیبی این منطقه آزاد زمینه اشتغال ۳۷۵ نفری در آذربایجان غربی را فراهم می کند.
به گزارش پایگاه خبری خبر ماکو، اکبر نوبخت با اعلام این خبر افزود: با راه اندازی فاز اول این نیروگاه ظرفیت تولید آن به ۱۲۵ مگاوات می رسد.
وی اضافه کرد: در صورت اتمام فازهای دوم و سوم، این نیروگاه با تولید بیش از ۱۶۰۰ مگاوات برق، توان صادرات و مبادله نیروی برق به کشورهای همسایه را پیدا می کند.
وی بیان کرد: این نیروگاه با هدف پایداری ولتاژ شبکه برق در منطقه آزاد ماکو، مبادله برق با کشورهای همجوار، پاسخ دادن به نیازهای روز افزون مصرف برق منطقه ناشی از گسترش صنایع و توسعه کشاورزی و مصارف عمومی و خانگی احداث می شود.
وی افزود: افزایش روحیه خودباوری و اتکا به توانمندی های مدیریتی، فنی، مهندسی و اجرایی داخلی، ایجاد زمینه لازم جهت ساخت تجهیزات نیروگاهی در داخل کشور و ایجاد فرصت های شغلی برای نیروهای منطقه از دیگر اهداف احداث این نیروگاه است.
نوبخت اضافه کرد: ۹۵ درصد از تجهیزات مهندسی نیروگاه سیکل ترکیبی منطقه آزاد ماکو مورد استفاده در ساخت این نیروگاه داخلی است و از بهترین سامانه های پیشرفته روز دنیا به شمار می رود.
وی اعلام کرد: پست ۴۰۰ کیلو ولت نیروگاه ماکو که بزرگترین پست شمالغرب کشور است در بطن نیروگاه ماکو به مساحت ۴۵ هکتار درحال اجرا است که با اجرایی شدن آن نیروگاه ماکو هاب انرژی چهارکشور ترکیه، ایران، ارمنستان و آذربایجان می شود.
یک کارشناس اقتصادی نیز گفت: احداث نیروگاه سیکل ترکیبی ماکو با توجه به حجم سرمایه و میزان اشتغال، نمونه بارز جذب سرمایه گذار خارجی و تحقق اقتصاد مقاومتی در منطقه آزاد ماکو محسوب می شود.
امین الهوردی تولید نیروی برق حرارتی در این نیروگاه را گامی در راستای خودکفایی کشور در زمینه انرژی دانست و گفت: نیروگاه یکهزار و ۶۰۰ مگا واتی سیکل ترکیبی ماکو با سرمایه گذاری مشترک خارجی زمینه ساز حضور کشورهای جهان اول در منطقه آزاد ماکو برای سرمایه گذاری است.
استاد دانشگاه و کارشناس اقتصاد و بازارسرمایه گفت: توسعه صنعت، کشاورزی، شهرک های صنعتی و شکوفایی اقتصادی منطقه بدون شک وابسته به توسعه زیر ساخت های آن از جمله توسعه زیر ساخت های تولید برق است.
شی وچن /Xie Chen/ یکی از مدیران شرکت چینی در ماکو نیز گفت: فاز اول این طرح که با مشارکت و سرمایه گذاری شرکت گلبرق ارومیه و شرکت چینی در ۳ فاز اجرا می شود، طی چند هفته آینده به بهره برداری می رسد.
وی افزود: این طرح در ۴۰ هکتار و با سرمایه گذاری ۶۷ میلیون ‘یورو’ در فاز اول و ۶۰۰ میلیون ‘دلار’ در فاز دوم و سوم اجرا می شود که ۳۰ درصد سرمایه گذاری آن توسط بخش خصوصی داخلی و ۷۰ درصد توسط بخش خارجی انجام می شود.
وی با اشاره به اینکه مخازن سوخت پشتیبان و اضطراری این نیروگاه نیز آماده است گفت: برای تامین سوخت اصلی این نیروگاه، خط اصلی۱۲ اینچ انتقال گاز به نیروگاه در مسیری به طول پنج کیلومتر با ظرفیت انتقال ۸۰ هزار مترمکعب گاز در هر ساعت در حال اجراست.
به گزارش پایگاه خبری خبر ماکو، انرژی از زیرساخت های توسعه هر منطقه است و توسعه صنعت، کشاورزی، شهرک های صنعتی، بزرگ تر شدن شهرها و افزایش رفاه مردم و بهره گیری از وسایل خانگی ضرورت توسعه این صنعت را تسهیل می کند.
عملیات احداث این نیروگاه، چهارم شهریور ۱۳۹۴ و با حضورˈقربانعلی سعادتˈ استاندار وقت آذربایجان غربی و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکوآغاز شد و بنا به گفته مسئولان تا دهه فجر امسال به بهره برداری می رسد.
هم اکنون برق مصرفی منطقه آزاد ماکو ۲۱۰ مگاوات است که ۸۵ مگاوات آن در نیروگاه های محلی تولید و بقیه از شبکه سراسری تامین می شود.
منبع/ ایرنا











