منطقه آزاد ماکو – ماکو – در نشستی با حضور فرود عسگری رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو، فرماندار وجمعی از مسئولین گمرک استان مشکلات و مسائل فعالان اقتصادی منطقه آزاد ماکو بررسی شد.
به گزارش پایگاه خبری خبر ماکو، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران در این نشست با اشاره به اینکه فرآیند الکترونیکی شدن امور گمرکی در کشورمان از چهار سال قبل شروع و در حاضر مراحل تکمیلی را سپری می کند، به دخالت ۲۷ سازمان همجوار گمرک در تشریفات ترخیص کالا اشاره کرد و افزود: ارتباط گمرک با این ۲۷ سازمان قبل از سیستمی شدن به صورت فیزیکی بود اما با الکترونیکی شدن گمرک و پیاده سازی پنجره واحد تجاری، ارتباط گمرک با این سازمان ها به صورت الکترونیکی انجام می شود.
فرود عسگری ادامه داد: گمرک ایران در بخش تبادل الکترونیکی دادهها تجربیات خوبی دارد که نمونه آن اجرای موفق تیر الکترونیک است و آمادگی داریم تجربیات خود را به کشورهای علاقمند منتقل کنیم.
وی با اشاره به اینکه پروژه «تیر» الکترونیک برای نخستینبار در دنیا توسط گمرک جمهوری اسلامی با موفقیت پیادهسازی شد، خاطر نشان کرد: پروژه تیرالکترونیک برای نخستینبار در دنیا با توجه به زیرساختهایی که در گمرک جمهوری اسلامی ایران فراهم شده بود؛ بین ایران و ترکیه با موفقیت انجام شد.
وی گفت: انجام موفقیتآمیز پروژه مزبور باعث شد اتحادیه حملونقل جادهای (ایرو) این فعالیت را در سایر کشورها توسعه دهد.
وی افزود: با توجه به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه و همینطور فعالیتهای صورت گرفته این امر توسعه پیدا کرد و گمرک جمهوری اسلامی توانست پروژه حملونقل ترکیبی و چندوجهی تحتعنوان پروژه اسلوونی – ایران را برای نخستینبار تحت رویه تیر با موفقیت پیادهسازی کند.
وی اقدامات زیرساختی انجام شده در منطقه آزاد ماکو را خوب ارزیابی کرد و تصریح نمود: مسائل و مشکلات مربوط به بازرگان بخصوص بازارچه مرزی ساری سو ، ورود ماشین آلات سنگین و کامیون به منطقه، موضوعات مربوط به ثبت سفارش مورد بررسی قرار می گیرد.
وی با اشاره به توافق گمرک و دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد از ثبت سفارش گمرکی توسط دبیرخانه شورای مناطق آزاد برای فعالین اقتصادی مناطق آزاد کشور خبر داد و افزود: در جلسه ای با دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور مسائل مطروحه در جلسه را انتقال و بزودی نتیجه را در اختیار شهروندان منطقه قرار خواهند داد.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو نیز در این نشست با بیان مشکلات و مسائل مرزنشینان و فعالین اقتصادی منطقه افزود: مرزنشینان منطقه آزاد ماکو انتظار حل مشکل افزایش عوارض خروج از کشور، رفع مشکلات بازارچه های مرزی علی الخصوص بازارچه مرزی ساری سو، مشکلات مربوط به ثبت سفارش و بروکراسی های گمرکی و… دارند.
غلامرضا سلیمانی در ادامه به لزوم بهره مندی فعالین اقتصادی منطقه از ورود ماشین آلات سنگین با پلاک منطقه به منظور اجرای طرح های عمرانی و معدنی اشاره کرد و اضافه کرد: این اقدام می تواند بسیاری از مشکلات را حل کند از جمله احداث آزاد راه و جاده های مواصلاتی نیازمند بهره مندی از ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته است.
وی علاقه مندی کشورهای همجوار برای توسعه و تسهیل ترانزیت با منطقه آزاد ماکو نیز اشاره کرد و ادامه داد: امن بودن مسیر جاده ابریشم برای تزانزیت و درخواست های بسیاری برای ورود اتباع خارجی برای منطقه آزاد ماکو اهمیت ترانزیت و ایجاد شهرک ترانزیتی منطقه آزاد ماکو را دوچندان می کند.
به گزارش پایگاه خبری خبر ماکو، منطقه آزاد ماکو به لحاظ محدوده جغرافیایی شامل شهرستان های ماکو، شوط، پلدشت و شهر مرزی بازرگان بوده و در منتهی الیه شمال غرب کشور واقع شده است.
مساحت این منطقه حدود پنج هزار کیلومترمربع و جمعیت آن بر اساس نتایج سرشماری عمومی نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ هزار نفر است.
منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد کشور دارای ۱۴۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور جمهوری آذربایجان و ۱۳۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور ترکیه است.
جدید ترین مطالب
ماکو با ۱۹ میلیمتر پربارشترین شهر آذربایجانغربی بود
۳۶ تن کالای اساسی ویژه ماه مبارک رمضان در شوط توزیع می شود
امسال ۵۰۰ واحد مسکن در پلدشت مقاوم میشود