دانستنی ها
غذاهایی برای تقویت حافظه
گروهی از غذاهای غنی از مواد مغذی وجود دارند که برای تقویت حافظه مورد توجه قرار می گیرند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.

گروهی از غذاهای غنی از مواد مغذی وجود دارند که به طور خاص با از دست دادن عملکردهای شناختی خاص مانند حافظه فعال، به خاطر سپردن اطلاعات، کاهش تعداد دفعات فراموشی و کاهش التهاب مرتبط با پردازش افکار ضعیف مرتبط هستند، غذاهایی برای تقویت حافظه این غذاها شامل موارد زیر است:
- غذاهای غنی از اسیدهای امگا ۳: این اسیدهای چرب به کاهش خطر زوال عقل در مغز و بهبود حافظه کمک می کنند. مطالعه ای که در مجله PLoS 1 در سال ۲۰۱۲ منتشر شد، که بر روی موش های مسن انجام شد، نشان داد که رژیم غذایی غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ به مدت دو ماه به کاهش احتمال اختلالات شناختی مرتبط با افزایش سن، التهاب عصبی و غذاهای غنی از امگا ۳ کمک می کند: دانه کتان، دانه چیا ، ماهی، گردو، توفو، و کلم بروکسل، صدف، روغن کانولا، لوبیا سفید و آووکادو.
- زغال اخته: زغال اخته فواید بسیاری برای سلامتی دارد، از جمله مزایای مربوط به تاثیر استفاده برای تقویت حافظه، زغال اخته و انواع دیگر انواع توت های تیره رنگ حاوی آنتوسیانین هستند، گروهی از ترکیبات گیاهی که اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی دارند و استرس را از بین می برند. آنتی اکسیدان های التهابی و اکسیداتیو استرس، که ممکن است با بیماری های عصبی و پیری مغز مرتبط باشد. مطالعه ای که در مجله کشاورزی و شیمی مواد غذایی در سال ۲۰۱۰ منتشر شد، نشان داد که مصرف متوسط زغال اخته می تواند به بهبود حافظه در سالمندان کمک کند.
- آجیل و دانه ها: آجیل ها مانند بادام و دانه هایی مانند شنبلیله منابع مهم ویتامین E هستند که یک آنتی اکسیدان است که ممکن است با کاهش اختلالات شناختی که با افزایش سن رخ می دهد مرتبط باشد. مجله Brain Research Bulletin در سال ۲۰۱۶ در مورد تأثیر بادام در یکی از داروهایی که باعث کاهش حافظه می شود بر روی موش ها انجام شد و مشخص شد که بادام به طور قابل توجهی برای تقویت حافظه را بهبود می بخشد.

- شکلات تلخ: شکلات تلخ حاوی کاکائو است که فلاونوئیدها را فراهم می کند که نوعی آنتی اکسیدان است. که اعتقاد بر این است که برای مغز مفید است و رگ های خونی در قسمت هایی از مغز که در حافظه و یادگیری تخصص دارند. همچنین ممکن است خون را تحریک کند. به عنوان مطالعه دیگری منتشر شده در مجله زیست شناسی تجربی در سال ۲۰۱۶، که بر روی حلزون ها انجام شد، نشان داد که فلاونوئیدها یکی از مشکلات کمبود حافظه را که با افزایش سن رخ می دهد، کاهش می دهد.
- زردچوبه برای تقویت حافظه: زردچوبه رنگ زرد تیره دارد و جزء اصلی پودر کاری است، علاوه بر آن فواید زیادی برای مغز دارد و ماده موثر موجود در آن کورکومین است. می تواند از سد خونی مغزی عبور کند. به این معنی که وارد مغز می شود و به طور مستقیم به سلول های آن کمک می کند و یک آنتی اکسیدان و ضد التهاب قوی است که ممکن است به حافظه کمک کند و مطالعه ای که در مجله نوروبیولوژی پیری در سال ۲۰۱۰ منتشر شد نشان داد که زردچوبه می تواند حافظه را تقویت کند.
- تخم مرغ: تخم مرغ منبع خوبی از بسیاری از مواد مغذی است که برای تقویت حافظه موثر است، از جمله ویتامین B6، ویتامین B12، فولات و کولین. برای تنظیم خلق و خو و حافظه و برای دریافت آسان کولین، خوردن تخم مرغ به عنوان زرده تخم مرغ توصیه می شود. یکی از غلیظ ترین غذاهایی است که حاوی کولین است.
- سبزیجات: سبزیجات خطر آسیب مغزی و کاهش حافظه را کاهش می دهند، بنابراین مصرف مقدار زیادی سبزیجات سبز مانند: کلم بروکلی، کلم پیچ، فلفل، اسفناج، مارچوبه، جوانه و سایر سبزیجات مانند: بادمجان برای تقویت حافظه توصیه می شود. ، ذرت و پیاز ، زیرا این سبزیجات برای حافظه مفید هستند.
- پرتقال: پرتقال منبع خوبی از ویتامین C است که برای سلامت مغز و کاهش اختلالات شناختی مهم است. مروری بر چندین مطالعه منتشر شده در مجله بیماری آلزایمر در سال ۲۰۱۲ نشان داد که خوردن مقدار مناسبی از غذاهای غنی از ویتامین C باعث کاهش می شود.
- قهوه: قهوه یکی از نوشیدنیهایی است که به تمرکز کمک میکند و تعداد زیادی از مردم آن را برای بیدار ماندن مینوشند و کافئین موجود در قهوه باعث کاهش عملکرد ترکیب آدنوزین در مغز میشود که به احساس خوابآلودگی کمک میکند.
- چای سبز: چای سبز مانند قهوه حاوی کافئین است که عملکرد مغز را بهبود می بخشد و هوشیاری، حافظه، تمرکز و عملکرد را بهبود می بخشد.
