اخبار منطقه آزاد ماکوشهرستان هاگردشگریماکو

کاخ موزه باغچه جوق رتبه اول بازدید نوروزی آذربایجان غربی را به خود اختصاص داد

به گزارش خبر ماکو، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی با اشاره به افزایش حضور گردشگران، گفت: در بازدید امکان تاریخی کاخ موزه باغچه جوق در منطقه آزاد ماکو رتبه اول را در سطح استان آذربایجان غربی به خود اختصاص داده است.

مرتضی صفری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، اظهار کرد: موزه مردم شناسی ارومیه و موزه باستان شناسی ارومیه نیز به ترتیب در رتبه‌های بعدی بازدید کننده قرار دارند.

وی افزود: همچنین میزان بازدید از اماکن تاریخی، موزه‌ها، طبیعت و مناطق گردشگری این استان تا هفت روز نخست امسال بیش از ۴۵ درصد نسبت به پارسال افزایش یافت.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آذربایجان‌غربی ادامه داد: طبق ارزیابی انجام شده، میزان بازدید از اماکن تاریخی و گردشگری آذربایجان‌غربی که بازدید از آن از طریق فروش بلیت انجام می‌شود نیز بیش از ۱۱۰ درصد افزایش یافته است.

وی همچنین از افزایش ۳۴ درصدی اقامت مسافران در هتل‌ها، مراکز اقامتی بوم گردی، مهانپذیرها و اقامت‌های غیر رسمی همچون خانه معلم و مدارس آذربایجان‌غربی خبر داد.

وی همچنین با اشاره به کاهش آمار مسافران ورودی و خروجی از سه فرودگاه ارومیه، خوی و ماکو در آذربایجان‌غربی، بدون ذکر آمار گفت: دلیل این کاهش، کم شدن پروازهای اختصاص یافته به آذربایجان‌غربی است که در تلاشیم طی رایزنی با شرکت‌های هواپیمایی این مشکل برطرف شود.

صفری همچنین به برگزاری بیش از ۱۲۰ برنامه مختلف به مناسبت نوروز در شهرستان‌های آذربایجان‌غربی اشاره کرد و یادآور شد: شهرداری ارومیه و سازمان زیباسازی این مجموعه نهایت همکاری را برای استقبال از مسافران نوروزی به عمل آوردند.

وی ادامه داد: آماده سازی چهره بصری شهر برای استقبال از مسافران نوروزی و اختصاص چهار اتوبوس گردشگری در همین راستا از عملکرد موفق شهرداری ارومیه در این زمینه بود.

به گزارش خبرماکو، کاخ موزه باغچه جوق به عنوان یکی از شاهکارهای معماری ایرانی – فرنگی در شمال غربی کشور، در منطقه آزاد ماکو قرار دارد و اثر تاریخی کم نظیری است که گردشگران بازار در بزرگترین مرز زمینی کشور/بازرگان/ و بازراچه های مرزی را به باغچه جوق در ماکو سوق می دهد.

این کاخ موزه به عنوان یکی از رویایی ترین کاخ های ایران با عمری بیش از ۱۲۰ سال در روستای باغچه جوق و در دامنه کوه چرکین و چشمه ای بنام کلیسه جای گرفته است.

استخر بزرگ باغ که جوی آبی از آن به قسمت‌های مختلف باغ جریان دارد، نخستین تصویری است که به محض ورود به باغ مشاهده خواهید کرد و بعد از آن ساختمان با ابهت کاخ است که چشمتان را خیره می کند و شما را به این بنای ۲ طبقه می کشد.

کاخ سردار ماکو در محوطه باغی به مساحت ۱۱ هکتار قراردارد ونمای خارجی آن نیز با مجسمه‌های گچی پوشیده شده و معماری آن تلفیقی از معماری سنتی ایرانی و غربی و به ویژه معماری روسیه اواخر سده نوزدهم است.

گچبری این ساختمان را اساتید ایرانی انجام داده اند و آئینه‌کاری آن در سطح عالی است؛ در بالای عمارت هم دور تا دور گلدان‌ها و مجسمه‌هایی خواهید دید که اغلب جای گل و چراغ بوده اند.

پایه ستون‌ها و گلدان‌های این کاخ از سنگ خاراست و نخستین گرامافونی که به ایران وارد شده در این عمارت به چشم می‌خورد که طول بوق آن ۶۰ سانتیمتر و ارتفاع پایه‌اش بیش از یک متر است.

قدم که به درون کاخ که می گذاری و از پله ها بالاتر می روی، پرده‌های زربفت، مبل‌های بی نظیر، تخت‌خواب‌های متعدد با تشک‌های پر قو، کاغذ دیواری‌ها و رنگ‌آمیزی سالن‌ها و نقاشی سقف اتاق‌ها، ظروف چینی و لوسترهای کریستال و زیباتر از تمام اینها تالار آئینه ای است که چشمتان را خیره می کند.

شاید از همه این ها دیدنی تر، نقاشی های خوش رنگ و لعابی باشد که در گوشه گوشه سالن ها و اتاق ها می بینید و هر کدام متناسب با فضای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی آن دوران کشیده شده اند.
مهم ترین قسمت کاخ، تالار مرتفع و کشیده و آئینه کاری و گچ بری شده حوضخانه است؛ تمام واحدهای معماری بر محور این تالار احداث شده و از نظر مصالح، سیستم آرایش و نوع در و پنجره دارای شیوه خاصی است.

ساختمان سنگی معروف به آشپزخانه هم بخش دیگری از بناست که باید از آن بازدید کنید و ساختمان های گلخانه، حمام، انباری و نگهبانی از دیگر قسمت های این مجموعه به شمار می رود.

 

حمید قاسمی

خبرنگار، عکاس خبری و روزنامه نگار

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 − 13 =

دکمه بازگشت به بالا